Wie is Margriet?

Structureren zit in mijn bloed
Ik ben Margriet Mastenbroek. In 1966 ben ik als schipperskind - hoe kan het ook anders - geboren op het water. Vanaf mijn zesde jaar zat ik samen met mijn drie broers op een schippersinternaat. Ik ben hierdoor vrij jong zelfstandig geworden. 

Structureren heb ik altijd al gedaan. Het zit gewoon in mijn bloed. Was het niet aan boord van ons schip dat ik alles heel netjes ordende, dan was het wel op mijn kamer op het schippersinternaat. Alles moest netjes zijn en ging het niet zoals ik het voor ogen had, begon ik weer van vooraf aan. 

Ook later in mijn werk in de zorg voor mensen met een beperking en het onderwijs was ik altijd bezig met de levens van anderen structureren en ordenen. Ze begeleiden en ondersteunen, zodat ze weer meer grip en regie op hun leven kregen. Of het nu kinderen, volwassenen of ouderen waren, ik hielp hen. 

Structuur aanbrengen én orde scheppen was eigenlijk mijn levenswijze. Maar ik had lange tijd niet het idee dat het iets bijzonders was of misschien wel een roeping.

Toen mijn man en ik – allebei vanuit andere relaties – gingen samenwonen in een eengezinswoning kwam mijn ware aard pas écht naar boven. Ik heb van twee huishoudens één gemaakt. Een tijd later kozen we er bewust voor kleiner te gaan wonen met minder spullen. We wilden meer tijd, geld en energie overhouden en verhuisden naar een chalet op een vakantiepark van maar 44 vierkante meter. Het ontspullen is zeer goed gelukt. Ik vind het een verademing om zo te leven met precies genoeg ruimte én spullen. Meer heb je niet nodig.

Dit alles triggerde mij om boeken te gaan lezen van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe. Aan de hand van haar opruimfilosofie gecombineerd met mijn eigen visie en ordentalent heb ik ons tiny house opnieuw ingedeeld. Zo fijn!

Niet veel later heb ik besloten de opleiding voor Professional Organizer voor particulieren te volgen bij Els Jacobs (www.dehuishoudcoach.nl). 

Naast Organizer ben ik ook Enneagramcoach. Het Enneagram is een prachtig en veelzijdig ontwikkelingsmodel dat ik sinds 2004 bestudeer. Ik leef niet meer zonder. Het ondersteunt me in het dagelijkse leven en heeft me op een verfrissende manier leren kijken naar mezelf en anderen. De kennis die ik heb opgedaan wil ik graag met je delen en zal ik inzetten tijdens mijn werk.  

Vanaf maart 2021 heb ik mijn eigen bedrijf: MMsmart Professional Organizing. Ik help jou opruimen, ontspullen, ordenen, administreren en agenderen. Ik leer jou nieuwe gewoonten en routines aan die makkelijk zijn en helemaal bij jou passen. Het is dus volledig maatwerk. 

Zo krijg je rust en ruimte in je hoofd en heb je weer energie om leuke dingen te ondernemen. Dat gun ik jou van harte!

Aangesloten bij Bewust Culemborg

Een platform voor bewust, duurzaam en gezond leven.

 

Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers

www.nbpo.nl


Wil je meer over mij en mijn werk weten?

Neem contact op

Volg me op